sâmbătă, 17 mai 2014

La PRO TV răspunde robotulPot fi acuzat de multe lucruri pe lumea asta, însă de vreo simpatie pentru PRO TV, sub nicio formă. De fapt, dacă ar fi să clasific lucrurile cele mai apropiate sufletului meu și le-aș ordona, catastrofa ecologică provocată de British Petroleum stă mult mai bine în clasament decât bestia din Pache Protopopescu. N-o să intru în detalii, chestiuni personal-profesionale. Unde mi-a plăcut, am stat și am performat, nu mi-am bătut joc. Unde nu, am învățat că banii n-aduc fericirea și am plecat. Morala contează.

Nu halesc Pro TV-ul de nicio culoare. Am mușcat, dar n-am putut să-nghit.

Asta include programele (nu toate), vedetele (cea mai mare parte), vrăjeala trustistă care ți se servește începând de la H.R., periajul, conferințele manageriale interminabile și sterpe ca fecioara de fier, darea de vină, laurea de m&*@...etc...etc...

 ”Gândește liber” ?... Treaba ta. Manifestă-te cum spunem noi și păstrează gândirea pentru tine...

Adaugă la asta o pleiadă întreagă de angajați falși, libidinoși, pupincuriști, semi-docți, semi-profesioniști, nepotiști și oportuniști, concentrați la alibi pe lângă unul bun sau șmecher care le urcă media sau le salvează pielea. O așa concentrare masivă de caracter îndoielnic n-am întâlnit nicăieri mai mult decât în PRO, și am fost peste tot. Banii scot ce e mai jegos în om. Frica de a-i pierde pune peste jeg un ac veninos, ascuns sub o pojghiță de umilință. Nicăieri nu se perie mai mult decât în PRO TV.

Pe lângă viermuiala asta sordidă, există (și au existat) în Pache Protopopescu niște oameni competenți și foarte competenți care au transformat viziunea genială a actualmente plictisitului om de afaceri Adrian Sârbu în ”acea televiziune”. Niște conducători și niște furnicuțe. Niște minți și niște buni executanți. PRO TV s-a născut leader și a continuat să fie, pe alocuri din ce în ce mai bun. Îți oferă peste medie, îți mai scapă insule de normalitate. De exemplu, un Moisescu. 
Să nu uităm că au fost tot timpul numărul 1 și au ținut coada sus, la multe distanțe de ceilalți dulăi mari, veniți de la țară... Cei mai buni oameni din alte părți au venit de la ei. Sârbu a cheltuit, alții au cârpit. Ei încă sunt acolo sus, pe o piață aproape mizerabilă, oferind publicului cu ipocrizie acceptată ”ce e mai bun” - frumos îmbrăcat, educat, arogant.
Atunci când o să cadă acest ultim bastion de stil, o să ne înghită definitiv dandiaconescuizarea. O să ne ia sticla mama dracului și n-o să ne-o mai aducă înapoi. Pentru că nu vinde repede...

De-aia, e nasol că pică PRO TV-ul.

Apoi, a venit din străinătate un robot.  Cu (Cesna)viciu trecut în buletin, prezentabil, cu limbaj de abanos, versiunea 2.0. Trimis să salveze Albă-ca-zăpada, a primit START la calcule. A adunat +/-  și i-a dat eroare. S-a uitat în manual, versiunea în lituaniană, și a declanșat anti-virusul. Jap! Afară cine e pe culoar. Cu desființare de post, cu bodyguarzii, cu ce-a putut și el. Oameni și șobolani, la grămadă. Cum a tăiat Băsescu 25% din condei, așa taie directorul PRO TV în ”carne vie”. Adică nu se uită pe cine elimină. El feliază. Nu există criterii umane, calitative, de performanță, în disponibilizările de la PRO. Asta e doar o gargară de trust pentru studenții din practică. Omul taie după cum îl taie foile. Probabil, în ordinea salariilor și a numerelor de pe tricou.

Nu i-a plăcut ”Selfie-ul” lui Sârbu ?... A pus botic la avatar și a dat ”delete” la tot departamentul de P.R.

Delete all ? Yes.

Nu contează că e cel mai bun din România. Pentru că este. Deși deloc simpatic, P.R.-ul PRO-ului este  ”acel departament” pe a cărui muncă se bat acum ceilalți rechini.

Ignore/retry. Afară toți !

Prin alte părți a dat afară – de exemplu - soț și soție pentru că ”erau pe liste diferite și n-am știut, asta e, ne pare nasol, rămâne-așa”. 

De ce să trăiască doi sau trei cu banii unuia când pot să moară toți ?! Gratis.

Apoi, a decimat un departament promo senzațional și nu s-a oprit. A dat afară un bolnav de cancer. Pur și simplu era pe listă. Nu era nefuncțional, nu dormea pe birouri, dar avea un tratament lunar care-l costa salariul, sau viața. N-are nimic, delete all. În software nu se trec și diagnosticul, situația familială sau nivelul de competență. Că nu contează. Contează numerele din program.


Domnul director cu viciu trecut în buletin a golit pușculița și a aruncat gologanii în budă.

Robotul repară cifre.

Într-o restructurare, să analizezi complex pe cine și cum dai afară este nu doar uman, ci și practic. Fă-te eficient. Vezi ce oameni ai, alegi dintre ei. Păstrezi ce e bun, renegociezi, formezi nuclee de începători ieftini în jurul unora mai scumpi și care știu ce fac. Rămâi uman și o să ai oameni. Crești puiet, nu defrișezi. Dar asta implică și puțin creier din piept, nu doar din creier. Domnul director este un robot și dacă lucrează altfel îi dă cu ecran albastru. Apoi, are un contract pe câteva luni în care trebuie să scrie alte numere. Și ca să salveze cifre, aruncă oameni.  Chiar dacă asta înseamnă distrugerea definitivă a unui lucru bun la care n-a contribuit, pe lângă niște vieți, dacă mai e loc să conteze...

După el, potopul. O să plece liniștit să joace Squash cu alți roboți pricepuți la cifre.

Procesul de restructurare din PRO este legal și necesar în minunata economie capitalistă pe care o îmbrățișăm. Deci, face bine și PRO TV-ului, la prima vedere. La o a doua, vom vedea ce iepuri bolnavi de scabie mai scoate direcțiunea în grila de toamnă. Atunci când – sper – n-o să văd în fiecare zi la Observator cum a spart Antena 1 concurența. Urmează Acces Direct, Asistentele, Mireasă pentru fiul meu și pe seară niște blenoragie pe tocuri la Capatos... În ziua aia, cel mai probabil voi lăcrima de dorul PRO TV-ului ca o bătrânică la Suleyman Magnificul. Și asta ar fi de două ori nasol.Share On Facebook !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu