sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Rețeta săptămânii...ba p-a mă-tii !

Am descoperit zilele trecute cea mai odioasă rețetă culinară din România ! Am citit-o într-o revistă tabloid, la secțiunea ”rețeta săptămânii”, ceea ce mi s-a părut, cu atât mai mult, stupid... Adică e un fel de rețetă șefă, spre deosebire de celelalte. Mi-e groază să mă gândesc mai departe, dacă asta e numărul 1.... Oroarea se numește ”Adidași pane” și se face prăjind în ulei niște ”unghii de porc” fierte în prealabil... !!


...ADIDAȘI PANE ??!!... la dracu', de ce m-ar face să salivez denumirea asta ?!Vă sună ceva ”gustos” ?... Poate e vreun fetiș alimentar, vreo perversiune nouă, nu-mi dau seama. Am mai văzut oameni cu tocuri de damă în gură, dar n-am văzut pe niciunul să le și mestece. Cu atât mai puțin să înghită...

În fine... Asta e viziunea autorului, cine sunt eu să-i critic opera ?!... Adidași pane... Să zicem că ai mâncat și ți-au plăcut ! Pur și simplu, te dai în vânt după copite prăjite. Bun. Dacă ți-e foame și vrei o porție, cum spui ?... ”Un espresso lung cu lapte, apă plată și o porție de adidași pane, vă rog...” Vreo preferință la producător, sau lăsăm bucătarul să vă surprindă ?”

Oricum, elementul-surpriză nu e nici rețeta, nici denumirea, ci...poza ! De ce aș mânca așa ceva ??!!


...două picioare ciopârțite de porc, cu unghii, pe o farfurie cu ornamente albastre. Sânge, grăsime, un cuțit deasupra, și pe mijlocul membrelor, o tăietură căscată, în care se vede stratul alb de slănină pură... Pentru comenzi acasă, apelați cu încredere la numărul nostru de telefon...

Îl rog pe autor, dacă-și deschide vreun restaurant, să mă anunțe și pe mine, că vreau abonament !
O să mă chinui să transcriu și textul, dacă nu știți ce să gătiți în weekend...

Adidași pane


4 unghii de porc, 300g legume(morcov, pătrunjel,1/2 țelină, 1 ceapă), sare, piper, 1/2 lămâie, 3 frunze dafin, făină, pesmet, ouă, ulei pentru prăjit


PREPARARE:
Unghiile le mai pârjolim odată la flacăra de la aragaz, le curățăm bine și le spălăm apoi. După aceste operații, tăiem unghiile pe lungime (doar pielea) și apoi le punem la fiert. Adăugăm în apă sare, legumele, frunzele de dafin și zeama de lămâie stoarsă. Se fierb până se desprind ușor oasele. Se scot din apă, se scot oasele mai mari ca să păstreze cât de cât forma, și se lasă la răcit. Se sărează,piperează, după care se dau prin făină, ou și pesmet și se prăjesc în ulei încins. Se pot servi cu garnitură de orez sau cartofi pai.
Share On Facebook !

10 comentarii:

  1. Ai dreptate, sunt prea multi romani care se plimba liberi pe strada, cand locul lor e in vreun ospiciu.
    Daca s-a publicat o astfel de reteta in vreo revista/ziar, e grav. Cea care a clocit reteta, nu e singura care e dusa cu pluta.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e mai mult decat gresit :D,dar poate nu ai auzit de coada de vitel jupuita si prajita,am si avut ocazia sa ma delectez cu asa o bunatate numai ca brusc a intervenit ceva si am pierdut festinul,ce sa-i faci,data viitoare am zis,privind cu jind la o portie zdravana de coada de vitel,iaaaamy!:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, absolut odios! Atat poza, cat si descrierea. Chiar si luate separat, au un efect dezgustator, iar impreuna, fac un duo mortal, si nu in sensul bun. Acum ceva ani, poate m-ar fi amuzat, dar in momentul asta nu ma face decat sa-mi dau palme.
    In primul rand cum poti sa descrii un produs in asa fel? Cred ca o reclama proasta dauneaza mai mult decat calitatea produsului in sine. In al doilea rand, nici poza nu e prea draguta, dimpotriva, provoaca greata. Vorba ta, romanii nu stiu sa vanda.
    Ii dau dreptate intr-un fel, profei mele de romana, cand ne spunea ca modul in care prezinti ceva anume influenteaza foarte mult cumparatorul/ persoana interesata. Exmeplul ei, chiar daca la o cina intre prieteni, ai scos friptura neagra si fumeganda, tu trebuie sa spui ca ti-a iesit cel mai bine dintre toate pe care le-ai gatit. Nu sunt intru tot de acord, dar se pare ca are ceva substanta...

    RăspundețiȘtergere
  4. yumy. not :| acum cred ca stim cu tii de ce "adidashi", nu?? comunism, ceausescu, carne lipsa, adidashi. dar again, not :| eugh :-&

    RăspundețiȘtergere
  5. bleahhhhhhhhhhhh
    cum a putut cineva sa faca un concept ca asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. este de-a dreptul dezgustator!!! cine dracu' ar manca asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  7. :))) ziaristii lu peste prajit,nu mai au ce sa publice prin ziare :)) absolut fantastic

    RăspundețiȘtergere
  8. daca nu e oja neagra pe unghii nici nu ma gandesc! =))

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu inteleg de ce te nedumireste denumirea; e consacrata de pe vremea lu' Ceausescu: picioarele de porc (partea inferioara) erau denumite, in slang, "adidasi". Nu stiu ce virsta ai, nu stiu daca ai apucat vremurile. Odioase, ca si reteta respectiva.

    RăspundețiȘtergere