vineri, 13 august 2010

Sex...

Controversat, incomod sau incitant, reglementat strict în exprimarea publică, evitat de către pudibonzi, strigat din rărunchi de către exhibiționiști. Cenzurat sau epatat, evitat, omis sau revendicat. Plătit, furat, oferit sau picat din cer. Cu riscuri mortale, fără egal. Trei litere ascuțite cât tot alfabetul, ne condimentează existența cu senzații, fantezii, intrigi, sau drame. Micul nostru secret universal-valabil “face lumea să se învârtă”, așa cum spunea odată nu știu cine. Există lucruri sexy, sexuale, bisexuale sau asexuate, există aluzie sexuală, hărțuire sexuală, și agresiune. Normal, sexuală... Poți să fi sexist, obsedat sexual, sau poate fi vorba doar despre sex. Poți să faci terapie prin sex, ori poți să te tratezi în clinici specializate de dependența de sex... Un sexolog ar putea să îți analizeze sexualitatea. Apoi, afli dintr-un fel de astrogramă cu cine ești compatibil sexual... Tot sexul ne determină moralitatea: o fată cuminte este una care nu prea face sex. La polul opus, sunt desfrânatele, cărora le place prea mult… Sexul a dat valoare aurului, pentru că bărbații vor sex și femeile bijuterii...


Pentru bărbați, sexul înseamnă blazon. Normal, din același motiv sunt păsările atât de colorate, cerbii atât de încornorați, și iepurii atât de mulți. În multe culturi, sexul înainte de căsătorie reprezintă un păcat de moarte, chiar dacă viața începe invariabil cu sex, nu cu ceremonii. Pentru sex, a existat o vreme când puteai fi castrat, ars pe rug, tras în țeapă, ghilotinat sau introdus (fără conotații sexuale) în Fecioara de Fier. Astăzi, pentru sex încă se mai omoară cu pietre prin unele părți... În ciuda faptului că sexul este explozia primordială !Existența fiecăruia dintre noi a început cu un orgasm. Micul nostru Big-Bang, la care ne gândim pe întuneric… Sunt oameni care își unesc destinele pentru că sunt (doar) sexual compatibili. Apoi, se despart după ce încetează să mai facă sex… O prietenie se pierde cu o aventură, și tot cu o aventură încep drumuri de o viață. Care se termină cu un divorț, pentru că amanta e mai sexy... Sexul este SINGURA plăcere la care nu dezvoltăm toleranță. Singurul moment de libertate fără control, de maximă vulnerabilitate, de extaz vinovat sau dezinvolt, de fiecare dată la fel, sau altfel. Omniprezent, pe întuneric, în șoaptă, după ce adorm copiii sau înainte să ajungă acasă. Trei litere, mai fierbinți decât un Univers de pietre... SEX
Share On Facebook !

4 comentarii:

 1. Mi'a trezit o altfel de reactie..adaug'o acolo sa o bifez :))


  the one

  RăspundețiȘtergere
 2. Dau fuga la supermarket.....Liviu stie:))))))

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant...mod de a privi "problema"...si ca multe altele, la randul lui sexul a evoluat, sau mai bine spus...de-a lungul epocilor...oamenii i-au schimbat "referintele", abordarea este mai soft si mai parmisiva....si cu toate astea, sexul ramane intaiul tabu al omenirii, indiferent de stadiul evolutiv in care s-ar afla.

  Si totusi...cred ca a ramas singura forma sincera prin care interactionam unii cu altii, nereferindu-ma aici la orice schimb material care poate avea loc, sau care il initiaza. Ma refer strict la fluxul de emotii si trairi, la intensitatea lor...schimbul care are loc ne modeleaza si ne initiaza de fiecare data.

  Cred, poate in naivitatea mea, ca modul in care privim si facem sex ne defineste ca persoane, pe scara larga..De ce? Pentru ca implica toate simturile, denota nivelul de cultura si de spiritualiate..poate fi barbar, grotesc sau, de ce nu, ,magnific. Si totul se rezuma la cat de bine te cunosti...cat poti sa oferi si cat esti in stare sa primesti...probabil ca trebuie sa iti placa...si sa il faci folosindu-te de toate simturile...si lasand la o parte falsa pudoare si pseudo moralitatea cu care n am obisnuit si in care traim..
  ...Probabil o reactie spontana la formularea lui Liviu

  RăspundețiȘtergere