joi, 2 decembrie 2010

Scrisoare de amenințare către Moș Crăciun

”acest text este un pamflet, așa cum totul este un pamflet...”

Băi hodorogule,


în primul rând, mai rărește mesele, că ești gras cât un porc.... Ce exemplu oferi tu generației tinere ? Copiii te-așteaptă, îți scriu scrisori, îți poartă căciula aia penibilă, și tu te prezinți cu trei rânduri de burți ! Am înțeles, te plătește Coca-cola, dar nu ne îndopa, doar pentru că-ți place ție ceafa de porc... Nasul ăla roșu și borcănat arată clar că ești alcoolic... Stai toată ziua în sanie, renii trag de i-a luat gaia și tu bagi în tine și tragi la măsea toată ziulica !... Pe bune, Moș Crăciun, nu ți-e puțin rușine ?!...

Nu ți-a mai spus nimeni că ești prima și cea mai mare dezamăgire a copilăriei ? Când aflăm adevărul despre existența ta, ni se năruie Universul, grasule. Chiar vrei să-i faci pe toți nefericiți ?...

Apoi, se împiedică omul de tine prin toate mall-urile ! Unde e ceva de cumpărat - cică (sanky!) la reducere - hop și tu ! Cu paltonul tău roșu-strident și barba aia penibilă, din vată, stai toată ziulica și prostești copiii mici să recite poezii... Acum pe bune, ai ținut minte vreuna ?... Ai o figură suspectă când ții în brațe fetițe de trei ani. Îți sticlesc ochii ciudat, și partea asta cu cadourile nu-mi miroase a bine, dar n-am dovezi, așa că nu te acuz de nimic. Oricum, sunt cu ochii pe tine, să știi !

Revenind la outfit... ești gay ?!...

Te îmbraci în roșu din cap până-n picioare, cu cizmele alea negre sado-maso și guleraș din blană albă... N-ai aflat că nu se mai poartă naturală, criminalule ?! Câți pui de focă și-au dat sufletul să te simți tu boierul de la Polul Sud ?!... N-ai pic de sensibilitate, ești buhăit și râzi ca un țăran de pe tarla... Auzi la el: Ho-Ho-Ho !...respingător... Ești spaima coșarilor și moartea porcilor, îți dai seama ?!...

Să conduci sania, ai carnet ?... Autorizație de zbor ți-a dat cineva ?... Te-a pus cineva să sufli în fiolă ?

Mi se pare mie, sau tu te comporți ca pe tarlaula lu' tac-tu ?! Crezi că dacă ne amețești cu sacul ăla de cadouri, o să închidem ochii la nesfârșit ? Se cheamă mită, moșule ! Și n-avea nimeni nimic de împărțit cu tine, dacă dădeai la toată lumea... Am auzit că te lauzi cu cadouri pentru toți, dar minți ca un măgar bătrân ! Am văzut copii cu un nod în gât în dimineața de Crăciun... Am văzut brazi falnici, plini cu globuri și ciocolată fină, am văzut ramuri ofilite de molid... Am văzut puști care ți-au cerut o bicicletă și-au primit un penar, în timp ce alții nu mai știu ce să ceară și găsesc sub brad cheile unor mașini de lux și excursii pentru shopping în Dubai. Nu mai ești în stare nici măcar să-ți citești scrisorile cum trebuie ?!

Ți-au scris niște puști bolnavi de leucemie, de pe patul de spital... Nu vroiau decât s-apuce ziua de mâine, dar ai uitat să le deschizi răvașul... Erai beat ?!... Pe unii i-ai lăsat s-aștepte, și au plâns pe ascuns când au văzut că i-ai sărit, în timp ce alții au primit cu sacul... Oricât ai vrea tu să faci pe filotimul, oricât ar încerca să ne prostească spiridușii tăi enervanți, nu ești decât un ipocrit. O invenție de marketing. Nu vii decât la cine-și permite să te cheme, ca pe o curvă de lux, drăgăstoasă cu sărbătoritul în funcție de cât de generoasă a fost cheta...

Așa că Moș Crăciun, din partea mea, un sincer du-te dracului ! Anul ăsta să mă ocolești, că nu știu ce-ți fac dacă dau ochii cu tine... Îți smulg barba, te scuip în ochi și-o să-ți trag un șut în cur de-o să zbori până-n Laponia, fără sanie cu reni... Hai sictir !...Share On Facebook !

13 comentarii:

 1. 'tu-l n'gura de comunist•̪̀●́

  RăspundețiȘtergere
 2. m-a înjurat unu' de m-a spurcat, deci e de bine !:))...

  RăspundețiȘtergere
 3. hahahahaha, sa innebunesc... nu esti sanatos :))

  RăspundețiȘtergere
 4. foarte tare. Mos Craciun ar trebui sa fie o stare de spirit nu o inventie capitalista.

  RăspundețiȘtergere
 5. super tare, felicitari :))

  RăspundețiȘtergere
 6. inedit articol din ciclul "NU CRED IN MOS CRACIUN DAR CRED IN RENUL RUDOLF"...niiiice. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. salut! Ma ajuta cineva sa finalizez un blog?

  RăspundețiȘtergere
 8. SA NU FIM CHIAR ASA RAI MOS CRACIUN E VISUL UNEI COPILARII CU TOTII CRESTEM SI REALIZAM CA ACESTE CADOURI PROVIN DE LA PARINTII NOSTRI,PARINTII NOSTRI SUNT " MOS CRACIUN" DECI AR TREBUI SA NE LUAM DE CEI CARE NE CONDUC TARA, NU DE MOS CRACIUN, CA DACA GUVERNUL N-AR FURA ATAT ,AR FI AVUT SI PARINTII NOSTRI MAI MULT DE OFERIT! STATUL NE FURA, CEL SARAC, SARAC RAMANE SI CEL BOGAT NU ARE UNDE SWA MAI PUNA!

  RăspundețiȘtergere
 9. "Nu vii decât la cine-și permite să te cheme, ca pe o curvă de lux !!" asta nu putea fii spusa mai bine de atat. Bravo Liviule :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Un babalâc pedofil. Subscriu. Mi-e dor de Moş Gerilă, deşi nu l-am prins decât vreo şase ani, da' parcă nu se făcea atâta caz de el. Şi ăla, deşi ateu, nu se străduia atât să-l substituie pe Gizăz Craist.

  RăspundețiȘtergere
 11. Mi-ai smuls si ultima speranta!:)))))

  RăspundețiȘtergere